top of page

Upp för djupen - Ataria läser Tranströmer

Poeten Tomas Tranströmer har betytt mycket för mig. Hans dikter är ett fönster som speglar allt det sköra och vackra i att vara människa. I dikterna möts naturen, människan och världen i en sällsam symbios. Ett galleri av känslor som öppnar valv bakom valv inuti oss alla.

 Jag har satt ihop ett program där jag läser mina favoritdikter av Tranströmer. Det är en 50 minuter lång hyllning till en av våra största litterära röster. Jag ville ge Tranströmers dikter en annorlunda inramning så till föreställningen har jag producerat en kuliss bestående musik och ljud.

 

Min föreställning Upp för djupen – Ismael Ataria läser Tranströmer, är ett rum för lugn, en meditativ möjlighet till att släppa vardagen runt om sig och tillsammans med mig följa med in i Tranströmers poetiska diktvärld. Dikter som talar till det allra magiska och vackraste inom oss människor.

//Ismael Ataria

”Ataria läser med en närvaro och känsla som gör att Tranströmers ord och språkliga bilder kommer som nya till åhörarna. ..."Uppför djupen" är en poesiupplevelse långt över det vanliga.” // Mikael Johansson, Arvika Bibliotek

bottom of page