top of page

Böcker

Längtan till whatever

Poesi 2017 – Heidruns. 

Diktsamlingen handlar om det som gått förlorat. Den stora saknaden. Gemenskapen som går förlorad. Boken skildrar ett kärleksförhållande som kraschar och en omvärld som hårdnar. En mörk berättelse om hjärtesorg, men där en vision om något bättre också gror. Boken handlar om vårt okränkbara värde. De magiska slagen i vårt hjärta och vår längtan efter gemenskap.

Diktsamlingen Längtan till whatever är poeten Ismael Atarias tredje bok på Heidruns Förlag. 

Recension i Värmlands Folkblad

Recension i Dala-Demokraten

Promofilm för boken

Bokstavsängeln - Asfalt, stjärnor och allt däremellan

Poesi 2013 – Heidruns. 

Diktsamlingen Bokstavsängeln - Asfalt, stjärnor och allt däremellan är en bok med en mängd röda trådar där den starkast lysande går under poetens eget namn, Ismael Ataria. Det är en inbjudan, en biljett till en resa in i ett hjärta där det rastlösa alfabetet bor. Det här är en bok om magi och mylla. Ett soundtrack till vårt liv. En tribut till allt sådant som påverkar och betyder något. Våra vingar i väntan. Det handlar om att dansa med sorg och gråta med lycka. Om vardagen mitt i storskogen. Livet, kärleken och döden. Asfalt, stjärnor och allt däremellan. Om livet enligt Ismael.

Allt jag vill för dig, ingen annan

Poesi 2009 – Heidruns.

En poetisk beskrivning av helvetet som missbrukaren och dennes medberoende delar. Diktsamlingen skildrar hur det är att leva som anhörig till en missbrukare. Om den sorg och svärta som plötsligt slåss om utrymmet med längtan och kärlek. Om den ständiga väntan efter något som aldrig tycks hända. Om det outtalade människor emellan – att bry sig så mycket om andra att man glömmer bort sig själv.

Recension på Sapfostunga

Promofilm för boken

Skivor

Ensam på Ingesund - EP

2024 - Camelion Records. Lyssna på Spotify.

Under våren 2023 gjorde Ismael ett uppträdande på Ingesunds Musikhögskola utanför Arvika, föreställningen spelades in och resulterade i skivan "Ensam på Ingesund". Skivan är producerad av Ismael själv och innehåller några av hans mest kända dikter, som han framförde från scenen under kvällen på Ingesund. Skivan ger även lyssnaren möjlighet att upptäcka Ismaels roliga och tankeväckande mellansnack som han gjort sig känd för.

1. Min Penna 2.Vilja 3. Du Sköna 4. Skriv På 5. Mina sista ord           

6. Fågelskrämman 7. Som stjärnor

Showen är inspelad maj 2023. Inspelningstekniker var Martin Berggren och Thorbjörn Andersson. Mastrad av David Engström i Dreaming Turtle Studios, Arvika.

 

Närkampen-LowRes-01.jpg

Närkampen - EP

2019 - VERBAL ALFA/SwingKids. Lyssna på Spotify.

Närkampen innehåller fem låtar med musik av David Engström och följer upp 2017 års fullängdare Blod, svett, kalorier och korstecken. Det som då var poetiskt eftertänksamt blir i Närkampen något helt annat. Rakare. Enklare. Argare. Fem spår som spränger ur de senaste årens samhällsklimat. Ingen och inget går säker, inte ens Ismael själv. Närkampen är en kompromisslös uppgörelse med patriarkatet, våldsamma kollisioner med förgångna normer och värderingar. Men framför allt är det en människas brutala skärskådning av sig själv och sitt samhälle. Till Davids tunga beats och fräsande elektronik dissekerar Ismael sin samtid och uppviglar till tanke, ilska, glädje och frustration - med mörk humor.

Skivan är inspelad i Dreaming Turtle Studio, Arvika. Studio Kabyss, Hagfors samt i Lindesnäs/Dalarna. Skivan är mastrad av Håkan Fredriksson i Headroom recordings, Karlstad. 

1. Hamnskifte 2. Beatrix 3. Frihetsgudinnan

4. Persona non grata 5. Lukten av Afrika

 

Blod, svett, kalorier och korstecken 

2017 - VERBAL ALFA/SwingKids. Lyssna på ITunes. Lyssna på Spotify.

Ismael Ataria och David Engströms gemensamma skiva. Genom skivan Blod, svett, kalorier och korstecken löper en röd tråd av mänsklighet. En knuten näve mot himlen så väl som en öm hand mot kinden. En skiva för drömmare. Blod, svett, kalorier och korstecken är en skiva för alla. En skiva full av mänskligt hjärta. En hyllning till vår storhet. En skiva att både lyssna och dansa till.
 

Texterna är skrivna Ismael Ataria och musiken är komponerad av David Engström. Skivan är inspelad i Dreaming Turtle Studio, Arvika och Studio Kabyss, Hagfors. Mastrad av Håkan Fredriksson i Headroom recordings, Karlstad. Flera av texterna återfinns i boken Längtan till Whatever. Omslagsfoto av Marie Hettwer.

1. Min penna 2. Alla losers lista (Skriv på!) 3. Fenomenet

4. Interludium: Plattform 2 5. Resenärer 6. Då de stora sakerna sker 7. Benrangel 8. Fågelskrämman 9. Interludium: Ikaros 10. Ocean

11. Den dagen då vi

 

Bokstavsängeln

2013 - Kalashnilove. Lyssna på Spotify.

I samband med boksläppet av Bokstavsängeln – Asfalt, stjärnor och allt däremellan släpptes även en skiva digitalt. Skivan Bokstavsängeln innehåller sju låtar och en remix av Spectral Hours. Musiken är skriven och framförd av Ismael Ataria, utom Bokstavsängel och Sjusovaren där Conny Söderström skrivit musiken. Skivan är inspelad i Ismaels egen studio, Studio Kabyss under några vårveckor 2013 och skivan är mixad och mastrad av Marcos Ciscar i Riverside Music Studio. 

1. De slitna diktsamlingarnas serenad 2. Bokstavsängeln 3.Sjusovare 4. Novemberpakt  5. Vad ska mamma säga?  6. Med färgade fjädrar  7. Vilja  8. Novemberpakt  (Spectral Hours Remix)

Övrigt musik

a0266263872_2.jpg

Tio år - Ulf Ivarsson & Ismael Ataria

2021 - Lamour Records. Lyssna på Spotify.

Ismael medverkar tillsammans med Ulf "Rockis" Ivarsson på samlingsplattan "Because We Love Music 2021". Spåret heter Tio år och är en omarbetad text från en dikt ur Längtan till  Whatever.

Ismael Ataria – Spoken Word/Sång

Kristin Olsson – Kör

Ulf Ivarsson- Synthezisers, Roland 808, samples, efx.

Mixa and producerad av Ulf Ivarsson i Noise HiFi centre of sound, Stockholm.

Mastrad av Andreas Tilliander i Repeatle studios, Stockholm.

Benrangel - EP

2018 - VERBAL ALFA/SwingKids. Lyssna på Spotify.

Remixar av spår från Blod, svett kalorier och korstecken. Omslaget är gjort av konstnären Anna Andersson.

1. Benrangel - De sargades gospel version. 2. Benrangel - HyprDrivr Remix. 3. Min penna - Himlakropp Remix. 4. Min penna - Himlakropp Evangelic Remix.

 

Systemfel - Crust Ist Krieg

2016 - Ofog och Motvals. Lyssna på Spotify.

Ismael medverkar på Systemfels platta Crust Ist Krieg. På introt läser han sin dikt Koral på gränsen.

Småstadshjärtan Lyssna på Spotify

2011 - Heidruns/Kalashnilove

Småstadshjärtan – ett projekt med Ismael Ataria som projektledare har under tre år arbetat med ungdomars egna upplevelser av att bo på landsbygden, deras omgivning och liv. Samtidig som den fysiska CD:n släpptes samtidigt några låtar digital. 

Ismael medverkar tillsammans med artisten Pantzerwagen med spåret Sjusovare.

Övriga Bokproduktioner

mj_omlsag_Rster-a0852d48.jpeg

RÖSTER

Antologi 2021 - LibraArticFörlag.

I 2021 års Antologi från Värmlands FörfattarSällskap finns fyrtio författare representerade som har tolkat antologins tema,
röster, på fyrtio olika sätt genom poesi, noveller, dialoger, musiktexter, debattinlägg, historia, sagor och kåserier.
Antologin är som ett kaleidoskop av röster från livet idag, det förgångna, och med en blick mot framtiden. Det handlar om
aktuella samhällsfrågor och egna upplevelser blandat med texter om människor som gått ur tiden, vildmark, finnskog, flottning,
forsar, djur och andliga väsen.

Ismael medverkar med dikten VILD.

Låt oss berätta: Noveller från Värmland (Andra Boken)

Antologi 2017 - Votum. 

Det här är den andra novellsamlingen med värmländska skribenter. Boken innehåller ett tjugotal noveller med koppling till Värmland, varav tre av dem är de vinnande bidragen i en novelltävling som även i år utlystes i samband med projektet Värmland skriver.

Ismael medverkar med novellen Vårt innersta Leende.

Småstadshjärtan - Unga röster om livet

Poesiantologi 2011 - Heidruns. 

Småstadshjärtan – ett projekt med Ismael Ataria som projektledare har under tre år arbetat med ungdomars egna upplevelser av att bo på landsbygden, deras omgivning och liv. Småstadshjärtan är en bok med en inklistrad CD där vi genom ungdomarnas dikter och låtar får följa med ut på en omtumlande resa, en stig som leder in i dessa känslornas svindlande land. Förutom projektledare och redaktör för boken medverkar Ismael med dikten Sjusovare både som tryckt dikt och som CD-spår där han läser dikten till musik av Pantzerwagen. I boken finns också en helt nyskriven dikt av Ismael som heter Jimmy.

Se videon till Tony Engströms låt Småstadidyll.

Nya sagor och sägner

Antologi 2009 - LibraArticFörlag.

Värmländska författarsällskapet bildades 1974. Föreningen består av idag ca 200 medlemmar. Sedan starten har föreningen gett ut en antologi vart femte år. Nya sagor och sägner är sällskapets sjunde antologi.

 

Ismael medverkar med dikten Mellan oss och Riksväg 62.

Svensk poet 2008

Poesi 2008 - King Ink.

Svensk poet 2008 är den tredje samlingen med kända och okända svenska poeter.
Vår ambition har varit, och är fortfarande, att ge ut okända poetiska röster tillsammans med de mer etablerade diktarna. Vi fortsätter att hylla poesin och finner ständigt nya röster och dikter som målar upp oupptäckta landskap för oss. Bland de medverkande syns Sophia Somajo, Cornelia Dahlgren, Ismael Ataria, Marcus Birro och Sara Forslund.

Ismael medverkar med dikten Spiraltrappor.

Värmländsk Julglädje 2008 - Dubbel CD

2007 årets upplaga blev en succé. Redaktionskommittén som består av Anita Andersson, ordförande i Värmländska författarsällskapet, Olof Andersson, bibliotekarie på Kristinehamns bibliotek, och Dan Andersson SRF Värmlands län, redaktör, hoppas och tror att framgången håller i sig även i år.

Ismael medverkar med dikten Hymn för dom som fattas.

Värmländsk Julglädje 2007 - Dubbel CD

Jultidningarnas historia kan spåras till 1850- 1860-talen men blev riktigt populära i slutet av 1800-talet och under 1900-talets första hälft. Kända exempel är ”Smålänningens jul” ”Värmländningarnes jul” och ”Värmländsk julglädje” alla saligen avsomnade. ”Värmländsk julglädje” har under 2007 återuppstått som en dubbel- cd utgiven av SRF, Värmlands län med nyskrivet och nyinläst material av nutida värmländska författare, blandat med musik och intervjuer.

Ismael medverkar med dikten Lojalisten.

Mellan oss och stjärnorna

Kortfilm/DVD 2006 - Kalashnilove och ABF - Norra Värmland.

Mellan oss och stjärnorna handlar om Joakim och Johanna som är i femtonårsåldern. De har båda struliga hemförhållanden och känner att inte riktigt lyssnar på dem. De två ungdomarna rör sig i en parallell värld med vår, en mörk värld som befolkas av ett ensamt mörker som håller de två huvudpersonerna fångna i sina långa svart klor. Joakim och Johanna hamnar på kvällen på gemensam fest och försvinner tillsammans ut i vinternatten, de finner i varandra den person som verkligen lyssnar och deras värld verkar plötslig för ett ögonblick att gå ihop, men allt är inte som det tycks vara…

Ismael stod för manus och regi. På DVD-utgåvan fanns även extramaterial i form av kortfilmerna Ev0L och Sjusovarna som Ismael skrivit. Med på skivan fanns även inlästa dikter av Ismael Ataria. 

Kalashnilove Novellsamling Vol .1 

Noveller 2005 - Kalashnilove.

Den här novellsamlingen är det första projektet som kalashnilove gör. Det handlar om en novellsamling där etablerade författare som Marcus Birro & Bob Hansson trängs med nya kommande stjärnskott på den Svenska kulturella himlen, som redaktör för boken står författaren, poeten & artisten Ismael Ataria.
Boken rymmer texter som högt & lågt levererar känslor från hela vårt avlånga land.

Ismael medverkar med novellen En ängels längtan efter vingslag

bottom of page