Sök
  • Ismael Ataria

På samma tåg

Vinden drar över tåget det kränger och knakar i lister och fönster en storm drar in över landet Vi sitter i samma tåg Vi håller händer i mörkret Vi är en kedja av varmt Står tätt tillsammans i vår oro Vi uppdaterar nyhetsflödet varje kvart och följer statistiken Vi gnäller och jämrar oss Läxar upp varandra i flödet Vi känner hur hjärtat slår så snabbt glömmer nästan bort att andas pumpar alkohol i handen och håller avstånd i kupén Vi tänker på våra äldre och säger att vi inte ska läsa mer för vi orkar inte bära tyngden av vår oro Vi stänger ner flödet och lyssnar på musik läser lite i vår bok En kvart senare sitter vi åter i vårt flöde VI blir långsamt till ett JAG Ett JAG som känns i hjärtat som följt mig hela livet En oro jag inte kan stänga av Jag är född med en kronisk ängslan för allt runt omkring mig för det jag inte rår på för allt jag inte mäktar med Rädslan bli ett stängsel Jag ser mig själv på andra sidan Jag blir till min känsla istället för att bara känna den En storm drar över landet Vi sitter i samma tåg....


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Om bräcklighet och Patti Smith

Jag kan fortfarande inte släppa Patti Smiths uppträdande under nobelceremonin för alla år sedan. Då hon mitt i tolkningen av Bob Dylans A Hard Rain's A-Gonna Fall stannar upp, ger en nervös blick till